Contact

Praktijk SensusYoga
Bloemendaalsestraatweg 81
2082 GC Santpoort-Zuid
tel: 06-41810748
info@sensusyoga.nl
www.sensusyoga.nl

Praktijk Peereboom
Duinlustparkweg 102
Santpoort-Zuid
Tel: 023-5492464

praktijkpeereboom@planet.nl
www.praktijkpeereboom.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga docent & oefentherapeut Mensendieck

Akke-Marit Wit heeft een praktijk voor yoga- en kunstzinnige therapie, SensusYoga. Zij geeft yogales aan groepen, individuele yoga, yoga therapie, kunstzinnige therapie en onder andere de workshop Positief Leven.
Haar kwaliteiten en hart liggen bij het begeleiden van mensen om te leren leven vanuit hun innerlijke kracht. Om hier professioneel invulling aan te kunnen geven heeft zij de opleidingen tot kunstzinnig therapeut  en hatha yoga docent gevolgd en aangevuld met een gespecialiseerde ademtraining.
Door haar affiniteit met het proces van bewustwording richt haar werk zich op bewustwording door inzet van universele vormen van communicatie die woorden overstijgen, zoals yoga, metaforen, beelden, kleuren, compositie en vormen. Hetgeen wat zichtbaar wordt in onze houding, stem en beweging. Hoe wij letterlijk en figuurlijk in het leven staan, hoe wij klinken en wat ons dit te zeggen heeft. Om dit breder uit te kunnen werken heeft zij samen met Jantiene Peereboom de cursus Zelfbeeld & Zelfvertrouwen ontwikkeld.

Meer informatie kunt u vinden op www.sensusyoga.nl


Citaat:


"Voor mij is de kracht van bewustwording essentieel. Het is belangrijk dat je een verworven inzicht kunt integreren in het dagelijks leven. Dat je een brug kunt slaan van wat eerst onbewust was naar het bewuste en dat je dit kunt vertalen naar en integreren in jouw dagelijks leven."

Jantiene Peereboom heeft vanaf 2003 een eerstelijnspraktijk voor oefentherapie Mensendieck in Santpoort-Zuid en behandelt volwassenen, pubers en kinderen met houdingsproblemen, pijn- en spanningsklachten en problemen met de ademhaling.
Zij geeft ook groepslessen gericht op bewust omgaan met de fysieke mogelijkheden van je eigen lijf en het aanleren van ontspannen en gezonde houding- en bewegingsgewoonten.
Jantiene is naast oefentherapeut ook ergotherapeut en bekijkt hierdoor hulpvragen vanuit een brede invalshoek. Door haar affiniteit met het vormgeven van expressie mogelijkheden in klank, houding en beweging en de betekenis daarvan binnen sociale interactie, heeft zij samen met Akke-Marit de workshop Klank en Beweging ontwikkeld.

Meer informatie kunt u vinden op www.praktijkpeereboom.nl


Citaat:


"Vanuit wat we weten over de anatomie en fysiologie van ons lichaam, leren we onze stem, adem, houding en bewegingen beter kennen en kunnen we deze bewuster aansturen in ons dagelijks leven."